Om mig

Erik som 16åringJag föddes med en oerhört ovanlig blod- och immunbristsjukdom som heter Wiskott-Aldrichs Syndrom. WAS har under alla år varit min högra hand och påverkar mig dagligen. Jag har alltid valt att se sjukdomen som en stor del av mig själv, för det är så jag lär mig svagheterna i den, och genom svagheterna kan jag hitta lösningarna runt dem. Vill man läsa mer gällande sjukdomen och vad den egentligen innebär gör du det enklast bland ovanliga diagnoser hos Socialstyrelsen.

Vi drabbas alla av elände här i livet, det handlar om vilken inställning man väljer att hantera eländet med. Många gånger i livet fastnar vi i tänket kring allt det som drabbar oss. Fastnar i att tycka livet är orättvist istället för att använda sig av ilskan och drivkraften det kan generera och göra något produktivt. Det handlar om att inse vad man har att jobba med, och utgå ifrån sina egna premisser, det är först därifrån du kan börja utvecklas.

Jag har fått lära mig den hårda vägen att älska livet oavsett hur tufft det kan vara. Som sjuttonåring såg prognosen väldigt illa ut men lindrande behandling hittades och den håller mig fortsatt vid liv. Varje morgon ger kroppen mig nya utmaningar och tvingar mig hitta nya lösningar på problem som uppstår. Inte helt olikt företagsvärlden. Det gäller att ta tag i sjukdomar, organisationsrelaterade såväl som kroppsliga, och ifrågasätta symtomen snarare än att kortsiktigt behandla dem.

Jag har lärt mig hur jag ska plocka ut guldkornen ur vardagens ofta grådaskiga nyans. Genom mina föreläsningar vill jag ge perspektiv och förmedla glädje till livet, få dig att börja fundera över dina egna premisser och var du kan utvecklas i såväl privatlivet som i karriären. Efter fem år som föreläsare har jag föreläst på allt ifrån mindre event med ledningsgrupper till stora personalkonferenser med flera tusen deltagare. Jag håller även offentliga föreläsningar med biljettförsäljning runt om i Sverige när det finns tid över.

Mer om min föreläsning hittar ni här: Föreläsningen – Att hitta glädje och drivkraft i det svåra och utmanande

Klicka här för att skicka föreläsningsförfrågan