Det eviga facebook-skrytet! Underbart!

Fbskryt

Många gånger har jag hört folk klaga på sin grannes eviga skryt på Facebook. Det är stor irritation över att vederbörande har “varit ute och sprungit nu igen, och hon hade städat också, minsann! Vad är det att skryta om?”. Nej det är ju knappast så att personen i fråga är ensam om att vare sig löpa eller laga mat men någonstans får vi aldrig glömma att där finns en person bakom texterna vi läser på internet. Där finns en person med andra premisser än vad du hade när du vaknade.

Kanske har personen ifråga haft en lång skada och äntligen börjat kunna löpträna igen, kanske har personen ifråga haft världens sämsta start på dagen. Det har varit tufft på jobbet, kanske inte ens har ett jobb eller är det något annat i livet som tynger och trycker ner. Glöm inte personen bakom statusar, bilder och tweets du ser på internet. Istället för att himla med ögonen – testa att hylla och berömma. Hjälp till.

Kanske är det du som imorgon behöver lägga ut en peppande status för att hålla dig över vattenytan. Ibland kanske vi behöver bekräfta våra egna bedrifter, när där inte är någon annan som hjälper dig göra det. Det handlar inte alltid om hur vi peppar oss själva, utan att vi gör det. Ofta jämför vi elände och bedrifter med andra och säger “äh det där var väl inget”, ända tills den dagen du står där själv och behöver skryta om att du faktiskt städat, allt för att kunna få lägga dig i sängen på kvällen och känna att du åtminstone åstadkommit något den dagen.

Ibland behöver vi säga saker högt och till allmänheten för att de ska bli verkliga, och för att vi ska känna oss sedda.